U bevindt zich hier: Home > Zorg > Aanmelden cliënt

Aanmelden cliënt

Hoe meld ik een cliënt aan?
Als uw cliënt openstaat voor een aanmelding bij Tactus, dan kunt u dit doen via de website www.tactus.nl/aanmelden of telefonisch (088 382 28 87). Het is voor ons goed om te weten dat het om een cliënt met een LVB gaat; onze medewerkers van het aanmeldbureau kunnen hier dan rekening mee houden. Het is dus belangrijk dat de huisarts de LVB of het vermoeden hiervan vermeldt in de verwijsbrief. De cliënt krijgt dan een aangepast intaketraject aangeboden. Dit betekent dat hij/zij voor twee kortere gesprekken wordt uitgenodigd in plaats van één lang gesprek. Voor de gesprekken plaatsvinden ontvangt Tactus graag achtergrondinformatie over de aard van de beperking, gezondheid, voorgeschiedenis, reden van aanmelding, sociaal functioneren, en betrokken hulpverleners. Als het mogelijk en/of wenselijk is nodigen wij u uit bij het intake- of adviesgesprek.

Mijn cliënt woont niet in het verzorgingsgebied van Tactus
Als uw cliënt buiten het verzorgingsgebied van Tactus woont, kunnen wij geen ambulante trajecten verzorgen. Wel kunnen we vanuit het kenniscentrum eenmalig meekijken en advies geven (second opinion). Er vindt dan een telefonische triage plaats met één van onze LVB-regiebehandelaars. Aanvragen van de second opinion kan via info@lvbenverslaving.nl. Wilt u meer leren over middelen, motiverende gespreksvoering, signaleren of nog een ander onderwerp? Lees dan alles over ons aanbod hier [link verplaatsen]. 

Als uit het intake- of adviesgesprek blijkt dat een klinische opname wordt geadviseerd en uw cliënt is niet woonachtig in ons werkgebied is het belangrijk dat er een ambulant traject gaande is of komen gaat. De wachttijden voor een bovenregionale opname zijn fors en niet voorspelbaar.

Wat doe ik als een cliënt nog niet klaar is voor een aanmelding?
Onze preventieafdelingen zijn gespecialiseerd in het motiveren van cliënten. Wanneer u graag meer over deze preventieactiviteiten wilt weten, kunt u contact opnemen met uw contactpersoon binnen Tactus of via 088 382 28 87 vragen naar een preventiewerker.